Svētkos esiet tur, kur Jūs visvairāk gaida!
20-12-2016Labākā sadzīves tehnika gada skaistākajiem svētkiem! Sātīgs cepetis un gards deserts nav vienkārši maltīte, bet sirsnīgi kopā būšanas mirkļi – gan gatavojot, gan baudot ēdienu pie svētku galda. Vēl varat paspēt salonā sarūpēt kādu īpašu dāvanu, taču arī mēs gada nogalē vairāk laika pavadīsim ar mūsu mīļajiem, tāpēc 23.12. strādāsim līdz 17:00, bet 24., 25., 26., kā arī 31.12. un 01.01. atpūtīsimies, krājot spēkus 2017. gadam.
FALMEC Ziemassvētku noskaņās
13-12-2016Gaidot baltos Ziemassvētkus, sniega un svētku sajūtu palīdzēs uzburt Falmec tvaika nosūcēju kolekcija White. Tā piedāvā trīs modeļus baltā apdarē ar atšķirīgiem dizaina akcentiem: industriālu, elegantu vai askētiski ģeometrisku. Lai viss top balts – ja ne aiz loga, tad vismaz virtuvē!
SMEG virtuve saņem Designer Kitchen & Bathroom Awards
6-12-2016Elegantā DOLCE STIL NOVO kolekcija no Smeg, kuras minimālisma estētika rada satriecošu greznības iespaidu, nupat Londonā saņēmusi Designer Kitchen & Bathroom Awards balvu par gada labāko inovāciju virtuves dizainā. Jo sērija ir ne tikai visaugstākās raudzes dizaina piemērs, apspēlējot melna stikla un nerūsējošā tērauda lielisko kombināciju, bet izceļas arī jaunāko un modernāko tehnoloģiju pielietojumu.
Orģināla iepirkšanās
30-11-2016Kā padarīt iepirkšanos vienkāršāku, ātrāku un veselīgāku? Oriģinālu risinājumu piedāvā aproce WatchYourself, kas veikala plauktā produktu noskenē, signalizē par tā uzturvērtību, piedāvā recepti veselīgai maltītei un pasaka priekšā, kādi vēl produkti ir vajadzīgi. Tieši šī ideja atzīta par labāko Electrolux Ideas Lab konkursā. Droši vien tāpēc, ka īpaši piemērota aizņemtiem ļaudīm, kam nav laika pētīt receptes un lasīt produktu etiķetes. Apsveicam idejas autoru Hannes Lung no Igaunijas!
Aukstu? Karstu? Ar GAISMU ?!
22-11-2016KWC ūdens maisītāju raksturīgo dizainu un skulpturālo formu nevar sajaukt ne ar ko citu. Vēl mūsdienīgāku un modernāku akcentu tiem piešķir ‘luminaqua’ tehnoloģija – LED spuldzes riņķis, kas iestrādāts maisītāja uzgalī. Šāds unikāls risinājums rada māksliniecisku efektu un oriģinālu gaismas avotu, ar kuru būs pietiekami, lai viegli izgaismotu virtuves telpu. “Luminaqua” tehnoloģija ir pieejama divos modeļos: sievietes siluetam līdzīgajā EVE un klasiski elegantajā ZOE, kas abi apskatāmi salona ekspozīcijā. Iespējama nerūsējošā tērauda, balta un melna apdare.
Svinēsim svētkus!
16-11-2016Šampanietim, tāpat kā dzirkstošajam vīnam uzglabāšanas apstākļi ietver noteiktus mitruma, UV starojuma, gaisa kvalitātes un temperatūras rādītājus. Tieši +5°C ir optimāli, lai izbaudītu šo dzērienu garšu, aromātu un struktūru, atzīmējot svarīgus dzīves notikumus un dzimšanas dienas. It īpaši – nacionāla mēroga. Tāpēc šonedēļ arī mēs atkorķēsim šampanieša pudeli un svinēsim Valsts svētkus gan 18., gan 19. novembrī, tāpēc šajās dienās salons būs slēgts.
Red Dot Award ieguvēji SIEMENS, BOSCH, SMEG, FRANKE un LIEBHERR
09-11-2016Šajā nedēļas nogalē Berlīnē tika izziņoti 2016. gada Red Dot Award balvas ieguvēji. Uzvarētāju vidū ir tādi zīmoli kā Siemens, Bosch, Smeg, Franke un Liebherr, kuru piedāvāto virtuves iekārtu dizainu un funkcionalitāti augstu novērtēja konkursa komisija. Taču, lai apskatītu balvas finālistus, nav jādodas uz Berlīni – to var izdarīt mūsu salonā, kur minētie ražotāji ir plaši pārstāvēti, tostarp apskatāmi arī apbalvotie produkti. Vienmēr laipni aicināti!
FABER nosūcējs ar niansētu perimetra izgaismojumu
01-11-2016Vairāk gaismas un omulības tumšajiem rudens vakariem piešķir jaunā Faber tvaika nosūcēju līnija Family Light. Šogad tā tika prezentēta Eurocucina izstādē un jau drīz gaidāma arī mūsu platuma grādos. Family Light ir četri eleganti, nedaudz atšķirīgi modeļi, kuru raksturīgākā iezīme ir smalks perimetra apgaismojums. To veido sīkas LED spuldzītes, tādējādi akcentējot gan iekārtas tīrās līnijas, gan radot fascinējošu gaismas efektu. Tas, ka mūsdienu sadzīves tehnika apvieno vairākas funkcijas, jau ir kļuvis par laba dizaina standartu, un Family Light sērija tam ir labs piemērs, jo piedāvā ne tikai nevainojamu veiktspēju, bet arī īpašā veidā apgaismo telpas un rada oriģinālu akcentu telpas interjerā.
Nobalso par kādu no 50 ELECTROLUX Ideas Lab invoācijām
26-10-2016Electrolux Ideas Lab konkursa pirmā kārta ir noslēgusies un tautas balsojums sācies! Ikviens ir aicināts izvēlēties un nobalsot par kādu no 50 labākajām idejām, kas noteiks finālistu desmitnieku. Electrolux Ideas Lab konkursā iesniegtas idejas no visas pasaules (tostarp Lietuvas un Igaunijas), un ar šo iniciatīvu Electrolux grib apliecināt, ka mājās gatavotais ēdiens ir visgaršīgākais, visveselīgākais un visvērtīgākais – arī sociālā un emocionālā ziņā. Tautas balsojums ir tikko sācies un notiek līdz 16. novembrim.
STOLLAR, BOSCH un ELECTROLUX tējkannas un zvaigžņu skaitīšana var sākties..
18-10-2016Dzestrie rudens vēji mudina sasildīties pie tases labas tējas, un šī izsmalcinātā dzēriena piekritēji novērtēs tādu ražotāju kā Stollar, Bosch un Electrolux pūles uzlabot elektrisko tējkannu lietošanas pieredzi. Vairāki parametri ūdens uzvārīšanu ir padarījuši ērtāku, ātrāku un drošāku, piemēram, brīdinājuma signāli, automātiskā izslēgšanās funkcija un bezvadu risinājumi ar 360° rotējošu pamatni. Bet pats galvenais – tējkannas ir aprīkotas ar dažādiem temperatūras režīmiem, kas ideāli piemēroti izvēlētā dzēriena pagatavošanai. Tas nozīmē, ka tagad zaļo, balto un oolung tēju var uzliet uzreiz, nezīlējot kafijas biezumos, vai ūdens ir jau pietiekami atdzisis. Turklāt “keep warm” taustiņš saglabā uzkarsētā ūdens temperatūru vēl 20-30 minūtes, ļaujot pabeigt sarunu vai grāmatas lappusi un tikai tad ķerties pie tējas uzliešanas. Taču, ja dzēriena pagatavošanu pilnībā vēlas atstāt tējkannas pārziņā, tad Stollar One Touch Tea Maker būs labākā izvēle – tējkannā ir iebūvēts tējas sietiņš, kurš pats nolaižas pareizā ūdens temperatūrā un garantē ideālu tējas garšu un aromātu.
FALMEC nosūcēji rudens toņos
12-10-2016Kā veltījums zelta rudens iekrāsotajām koku lapotnēm, kuras izceļas vēl labāk uz dzidri zilā debesu fona, ir Falmec Flipper tvaika nosūcēju sērija. Tās modeļi pieejami ne tikai klasiskos toņos (balts un melns), bet arī maigi dzeltenā un intensīvi zilā (kas tā arī saucas “sky blue”). Vēl sērijā iekļauts gaiši brūns un zaigojošs tirkīza risinājums, ļaujot piedzīvot krāsu dažādību (un varbūt pat ļauties sapnim par Vidusjūru) arī tad, kad rudens vēji visas lapas būs aizpūtuši prom. Bet šodien vēl tveram mirkli un baudām rudens krāsas!
ELECTROLUX transformējamā gāzes virsma
05-10-2016Gāzes virsma, kas pielāgojas lietotāja vajadzībām. Šādu inovatīvu risinājumu izstrādājis Electrolux, IFA izstādē prezentējot savu jaunāko sasniegumu – gāzes virsmu ar daiļrunīgu nosaukumu Bridge Burner. Tā veidota no četriem degļiem, divus no kuriem ir viegli apvienot, iegūstot lielāka izmēra degli vai arī grilu. Patiesībā ļoti vienkāršs risinājums, kur ar minimālu piepūli var iegūt maksimālu efektu!
Ieskats IFA izstādē
27-09-2016Rezumējot IFA izstādes iespaidus, var teikt, ka sadzīves tehnikas ražotāji turpina attīstīt produktus, slīpēt dizainu un uzlabot to lietošanas pieredzi, kā rezultātā iekārtas kļūst arvien “gudrākas”. Tā, piemēram, Miele izrādīja ievērības cienīgu veļasmašīnu ar žāvētāju, kura ir aprīkota ar Twin Dos automātisko mazgāšanas līdzekļu dozēšanas funkciju. Tāpat mājas soli atvieglos inovācijas Bosch mazās sadzīves tehnikas jomā: jaunais kāta putekļusūcējs ar turbo birstes konstrukciju uzlabo tīrīšanas rezultātu un atvieglo paša sūcēja kopšanu, savukārt Bosch/Siemens gludekļi tagad lepojas ar automātisku virsmas temperatūras pielāgošanas funkciju.
Izstādē Siemens atklāja jaunu tvaika nosūcēju sēriju, kas dizaina ziņā lieliski sasauksies ar pērn prezentēto cepeškrāšņu modeļiem, kā arī šis ražotājs (tāpat kā Miele) sāk izrādīt interesi par risinājumiem, kad tvaiks tiek nosūkts uz leju.
Vīna cienītāji uzgavilēs jaunajam Climadiff iebūvējamajam vīna skapim ar 3 temperatūras zonām, 97 pudeļu ietilpību un inovatīvu plauktu sistēmu, lai vīna uzglabāšana būtu ērta (pat magnum izmēra pudelēm). Savukārt AEG izstādē atrādīja jaunu logo, cepeškrāšņu dizainu un vienlaicīgi pieteica arī jaunu veļasmašīnu un žāvētāju paaudzi. AEG veļasmašīna un žāvētājs jau ir salona ekspozīcijā!
LIEBHERR dizaina un tehnoloģiju avangardā
20-09-2016Nebūs pārspīlējums, ja teiksim, ka Liebherr ir uzstādījis jaunu kvalitātes standartu ledusskapju dizainā un funkcionalitātē, šogad IFA izstādē prezentējot BluPerformance sēriju, ko ražotājs pēdējā gada laikā papildinājis ar ievērojamām tehniskām un funkcionālām inovācijām.
Šobrīd BluPerformance ledusskapjiem ir par 20% labāki energoefektivitātes rādītāji nekā citiem tirgū pieejamiem risinājumiem, turklāt pati ierīce veidota, maksimāli pielāgojot to lietotāja vajadzībām. Augstākās kvalitātes materiāli, fleksibla plaukta sistēma, lielāka ietilpība, viegla un pārskatāma kontrole, pateicoties ledusskapja pieslēgumam mobilajām ierīcēm, dažādu produktu uzglabāšanai ideāli piemērota vide un īpaši kluss darbības režīms – šīs īpašības bruģē ceļu jaunai izpratnei par to, kādam jābūt ledusskapim.
Liebherr daudz uzmanības veltījis arī ledusskapja izskatam. Klasiskie risinājumi piedāvā tīras līnijas minimālisma estētikā, savukārt, ja ir vēlme pēc lielāka efekta, to var panākt ar apgaismojuma elementiem. Arī šajā ziņā Liebherr ieņem dizaina avangarda pozīcijas, jo kur gan jūs esat redzējuši ledusskapi ar Piena ceļa motīvu?
Jaunākais no IFA izstādes
14-09-2016Tradicionāli, sākoties jaunam mācību gadam, Elementu komanda dodas papildināt savas zināšanas IFA starptautiskajā elektronikas un sadzīves tehnikas izstādē Berlīnē. Tur redzēto var izteikt Raiņa vārdos “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!” Šoreiz mūsu uzmanību saistīja vairāki praktiski jaunievedumi. Piemēram, lai atvieglotu veļas mazgāšanas procesu, AEG piedāvā jaunu veļas mazgājamo mašīnu sēriju, kas filtrē un mīkstina ūdeni, tādējādi saudzējot apģērbu un iztīrot traipus arī ļoti zemās temperatūrās, savukārt aplikācija palīdzēs izvēlēties labāko mazgāšanas režīmu un uzstādījumus.
Arī trauku mazgāšana drīz kļūs ērtāka, pateicoties ilgi gaidītajai trauku mazgājamai mašīnai ar ComfortLift funkciju no Electrolux. Tā paceļ apakšējo mašīnas plauktu pietiekami augstu, lai lietotājam vairs nav jāliecas, turklāt mašīna darbojas tik klusu kā čuksti.
Savukārt par inovāciju ēdiena gatavošanā ir parūpējies Bosch, piedāvājot jaunu mikseri OptiMum Kitchen Machine, kura pamatnē ir iebūvēti svari. Šis mikseris aprīkots arī ar īpašu sensoru, kurš automātiski pārtrauks putošanu, kad krēms, olu baltumi vai mīkla būs sasniegusi vajadzīgo konsistenci.
IFA izstādē prezentētie jaunumi tirgū varētu parādīties, sākot ar jauno gadu.
SMEG mūsdienu tehnika 50 gadu stilā
6-09-2016Labas ziņas SMEG retro stila kolekcijas cienītājiem! Tagad 50. gadu estētikā pieejams arī SMEG tvaika nosūcējs. Košam un stila ziņā pārliecinošam efektam ražotājs to piedāvā četrās toņu variācijās, ieskaitot ugunīgi sarkano un klasiski melno. Lai arī sērijas nosaukumā figurē 50. gadi, tās aprīkojums un veiktspēja, bez šaubām, atbilst 21. gadsimta standartiem, ko var teikt arī par šo jaunumu.
SMEG ledusskapis – tāfele
30-08-20161. septembra tuvošanās nav vienīgais iemesls, kāpēc mums patīk SMEG ledusskapja risinājums ar tāfeles funkciju no FAB28 sērijas. Tas ievieš jaunu akcentu virtuves interjerā, sekojot pašreiz aktuālajai dizaina tendencei izmantot virsmas, uz kurām katrs ierakstus var izdarīt pats. Vienlaicīgi ledusskapis piedāvā jaunu laukumu mājas komunikācijai, ko atvēlēt zīmējumiem, pierakstiem un tādiem vēstījumiem kā “lūdzu, nopērc pienu” vai “tiekamies vakarā!”. Vēl vajadzīgi tikai krītiņi un, veiksmīgi apejot mūsdienu tehnoloģijas, mēs atgriežamies bērnībā, kur jautrība var sākties! Lai radošs un prieka pilns jaunais mācību gads!
ELECTROLUX bezvadu putekļusūcējs
26-08-2016Jaunā sezona tuvojas milzu soļiem. Bērni pako skolas somas, vecāki atgriežas no ceļojumiem, piknikiem un caurmērā aktīvas vasaras pilsētas mūros. Jaunam sākumam mēs vēlamies uzfrišināt mājas, kur labi noder Electrolux Ergorapido – bezvadu putekļusūcējs, kurš aprīkots ar LED lampiņām, lai no pagultēm vai dīvāniem izvilinātu pat ietiepīgākos putekļus. Vēl tam piemīt 180 grādu manevrētspēja, bet lēdijas priecēs modeļi, kas izrotāti ar Swarovski kristāliem.
FABER Corinthia tvaika nosūcējs
23-08-2016Šīs sezonas jaunums no Faber – iespaidīgais salas tipa tvaika nosūcējs Corinthia. Tā forma veidota, iedvesmojoties no korintiskā ordera elementiem, tāpēc nosūcējs atgādina slaidu kolonnu un ir lielisks piemērs, kā klasisko kultūru apvienot ar laikmetīgo dizainu. Corinthia ir jaudīgs un reizē kluss, un pieejams trīs elegantās apdarēs: baltā, tumšpelēkā un nerūsējošā tērauda. Tvaika nosūcējs salonā gaidāms jau novembrī!
Minimālsims SMEG stilā
19-08-2016Smeg vienmēr ir kalpojis filozofijai, ka izcilai funkcionalitātei jāiet kopsolī ar tikpat izcilu dizainu. Pretstatā košajiem un savā ziņā dauzonīgajiem dizainiem, Smeg ierindā sastopama arī Dolce Still Novo sērija, kas apbur ar savu minimālismu, tīrām līnijām un aboslūtu šiku. Līnijā pieejamas gan dažādas cepeškrāsnis un plīts virsmas, gan kafijas automāti, vīna skapji, ledusskapji un blast chiller saldētavas, kuras jo īpaši aktuālas vasarā, kad daļiņa no tās jāsasaldē ziemai. Jāpiemin, ka daudzas no ierīcēm ir vadāmas un kontrolējamas no tālruņa ar īpašas aplikācijas palīdzību.
Ūdens maisītājs ar pagarinātāju
16-08-2016Veikt dažādus virtuves darbus ērtāk un vieglāk ļaus ūdens maisītājs ar iebūvētu elastīgu cauruli. Tas būs praktisks palīgs, kad jānoskalo izlietnes sienas, jāpiepilda ūdens katli vai jānomazgā augļi un dārzeņi. Tehniski nedaudz atšķirīgās variācijās šis risinājums pieejams Franke, Eisinger, KWC un MGS sortimentos, kas piemēroti lietošanai mājas apstākļos.
Veselīgs un garšīgs
09-08-2016Veselīgs un garšīgs – nesavienojami jēdzieni? Šis apgalvojums vairs sen nav spēkā! Lai to pierādītu, Electrolux ievieš pilnīgi jaunu konkursu Ideas Lab 2016, kas ir inovatīva platforma dizaina un virtuves idejām. Konkursa mērķis ir atbalstīt veselīga, dabai un cilvēkam draudzīga ēdiena pagatavošanu, reizē uzsverot, ka labākā vieta, kur to darīt, ir mājas virtuve. Ideju pieteikšana sāksies jau drīz – 15. augustā. Konkurss Ideas Lab ir nācis jau tradicionāla Design Lab vietā un sniedz radošu izaicinājumu, kā pagatavot garšīgu un reizē veselīgu maltīti!
FALMEC klavierkoncerts
05-08-2016Siltu, bet tomēr daļēji lietainu sola šo nedēļas nogali, kas nozīmē, ka daļu maltīšu nāksies gatavot iekštelpās. Lai gardas brokastis, pusdienas vai vakariņas būtu tikpat baudāmas kā elegants klavierkoncerts, nepieciešams parūpēties ne tikai par kvalitatīviem produktiem, bet arī par tehniku ar izcilu veiktspēju. Falmec Piano blakus plīts virsmai iebūvējamais tvaika nosūcējs efektīvi, pavisam nemanāmi un klusi atbrīvos gaisu no garaiņiem un līdz ar to – arī no liekā mitruma un aromāta. Nemaz nerunājot par kompaktumu, kas ir īpaši svarīgi nelielām virtuvēm, kur katra elementa funkcionalitāte un izmērs ir patiesi no svara.
LIEBHERR ledusskapis kosmētikai
02-08-2016Vasaras baudīšanā ledusskapis var būt īpaši noderīgs, jo tajā var uzglabāt ne tikai pārtikas produktus un dzērienus, bet arī kosmētiku. Īpaši tas attiecas uz lūpukrāsām, kuras karstā laikā reizēm kļūst pārāk mīkstas, kā arī dabīgo un pašgatavoto kosmētiku, kurai nav pievienoti konservanti. Pat smaržas, uzglabātas ledusskapī, ilgāk saglabā savu intensitāti. Turklāt krēmi un losjoni, ja tie uzklāšanas brīdī ir vēsāki par istabas temperatūru, ādai sniegs papildu spirdzinājumu un svaiguma sajūtu. Kosmētikas līdzekļus var uzglabāt jebkurā ledusskapī, taču pieejami arī tieši šim mērķim ražoti maza formāta ledusskapji ar caurspīdīgām durtiņām un elastīgu plauktu izvietojumu, kāds, piemēram, ir Liebherr Cool Mini.
ELECTROLUX UltraOne premium veiktspēja
29-07-2016Vasaras karstums ir atgriezies, kas nozīmē, ka atgriezušies ir arī putekļi, jo nav nekāds noslēpums, ka gada siltākajā sezonā – sausā un karstā laikā tie mājās sastopami daudz lielākā daudzumā. Electrolux UltraOne putekļu sūcējam piemīt premium līmeņa veiktspēja, ar ko tas izpelnījies augstākos novērtējumus visās kategorijās. Ar AeroPro Extreme uzgaļa palīdzību gaisa plūsma tiek noslēgta un optimizēta, lai panāktu maksimāli efektīvu tīrīšanu. Savukārt, Silent Air tehnoloģija rūpējas par to, lai putekļu sūcējs darbotos tikai nedaudz skaļāk par čukstu. Komplektā nāk arī Allergy Plus filtrs, kas nodrošina veselībai draudzīgāku mājokli – jo īpaši vasaras sezonā, kad kairinājumi sastopami ik uz soļa.
FALMEC gaisa attīrītājs
26-07-2016Sveicieni karstajā jūlija izskaņā! Ir īstais laiks doties ārā no pilsētas un izbaudīt pludmali, mežu, upes un ezerus. Atelpu un mieru sniedz spirgtais jūras vējš, kāpām raksturīgais skuju aromāts, tīrais gaiss pēc pērkona negaisa, tikko pļautas zāles dvesma un daudzas citas vasaras smaržas. Spirdzinošam un no piesārņojuma brīvam gaisam jābūt pieejamam ne tikai brīvdienās, bet cauru gadu – tieši šādu mērķi uzstādījis Falmec, radot īpašo E.ion gaisa attīrīšanas sistēmu. Tā pieejama šī ražotāja modernajos tvaika nosūcējos, kas izceļas gan ar izcilu dizainu, gan inovatīvu tehnoloģiju un funkcionalitāti. Tagad Falmec ir spēris vēl vienu soli, lai ikdienā piedāvātu tīru un veselīgu gaisu, un radījis attīrīšanas iekārtu Bellaria. Tās darbības pamatā ir līdzīgs gaisa jonizācijas process kā tvaika nosūcējos, atbrīvojot gaisu ne tikai no nevēlamiem aromātiem, bet arī alergēniem, mikroorganismiem, vīrusiem un cita piesārņojuma. Labākai pašsajūtai un veselībai!
ELECTROLUX mazgā ar … tvaiku
22-07-2016Profesionālās veļas mazgātavās bieži izmanto tvaiku, lai atsvaidzinātu un izgludinātu drēbes. Electrolux ir parūpējies, lai šāda tehnoloģija būtu pieejama apvienojumā ar veļas mazgāšanas funkciju. Steam System tvaika veļas mašīnā ir izmantotas novatoriskas iestrādes, kas pielāgotas lietošanai mājās. Šī sistēma atsvaidzina apģērbu, likvidē ikdienas smaržas, turklāt tās būs jāgludina mazliet vai pat nemaz. Electrolux tvaika veļas mašīna pagaidām ir vienīgā, kurai piešķirts Woolmark Gold sertifikāts, kas ir garants smalku audumu un apģērbu, tostarp vilnas, zīda, mežģīņu, sieviešu veļas un ar rokām mazgājamu izstrādājumu vissaudzīgākajai apstrādei. Kas nav mazsvarīgi – šī veļas mašīna sasniedz augstākos enerģijas efektivitātes standartus, izmantojot pat par 20% mazāk elektroenerģijas nekā A+++ klases veļas mašīnas.
MGS maisītāji no antīkā misiņa līdz 24 karātu zeltam
19-07-2016Minimālisma elegance – tā var īsumā raksturot MGS ūdens maisītājus. Tie pieejami dažādās variācijās: gan nerūsējošā tērauda (matēta vai pulēta), gan askētiski melnā, vara vai pat 24 karātu zelta apdarē. Šīs sezonas jaunums ir antīkā misiņa noformējums, kura zeltainajos toņos kondensējies vasaras saules siltums un klasiskās kultūras tradīcijas. Lai kāda būtu izvēle – dizains, kvalitāte un izturība ir nemainīgi MGS raksturlielumi.
Ogu ātrā saldēšana
15-07-2016Vasara rit pilnā sparā, un tas nozīmē, ka arī tādā pašā pilnbriedā ir vasaras ogas. Tagad, kad ir paspēts pielasīt vēderu ar vitamīniem, ir laiks padomāt arī par to saglabāšanu ziemai, kad tā vien kārosies vasaras atskaņas. Salonā sastapsiet tehnikas ražotājus, kā Electrolux, Bosch, Liebherr, Gaggenau un citus, kuru saldētavu risinājumi piedāvā tādas funkcijas kā tūlītēja sasaldēšana, kas garantē vitamīnu, aromāta un citu veselīgo īpašību saglabāšanos, sistēmu, kas ziņo par temperatūras izmaiņām dažādās saldētavas daļās, FrostFree sistēmu, kas nozīmē saldētavas atkausēšanas ēras beigas un citas.
Tomēr daži knifi palīdzēs iegūt vēl labāku saldēšanas rezultātu:
– vislabāk ir saldēt sausas un nemazgātas ogas. Ja nu tomēr nav īstas pārliecības par to izcelsmi, tad pēc mazgāšanas tām jāļauj kārtīgi nožūt;
– ogas vēlams sasaldēt pa daļām, proti, izbērt uz paplātes vienā kārtā, sasaldēt tās un tikai tad bērt maisiņos vai kastītēs – tādējādi tās nesalips;
– jo straujāks sasaldēšanas ātrums, jo vairāk vērtīgo vielu saglabājas ogās;
– zemenes vislabāk saldēt uzreiz pēc novākšanas – pēc 24h tās jau sāk zaudēt aromātu un garšu;
– pareizi saldētas ogas savu sākotnējo uzturvērtību saglabā apmēram gadu – tieši tik ilgi, lai pēdējās sataupītu brīdim pirms nākamās ražas.
Cepeškrāsnis ar žāvēšanas režīmu
12-07-2016Tradicionāls veids, kā saglabāt tādas vasaras veltes kā ogas un augļi, ir žāvēšana, un tagad to iespējams operatīvi veikt arī mājas apstākļos. Vairāku ražotāju cepeškrāsnis – tostarp Siemens, Bosch un AEG – ir aprīkotas ar speciālu žāvēšanas režīmu, atsevišķos modeļos pat pieejamas paplātes ar īpašu dizainu vienmērīgai gaisa apmaiņai, kas nodrošina ātrāku un kvalitatīvāku procesu. Augstāka temperatūra ļauj iegūt kraukšķīgāku, bet zemāka – sulīgāku produktu. Tāpat žāvēšanas režīmu var izmantot, lai ziemai sagatavotu pļavā savāktās veselīgās zāļu tējas vai aromātiskus garšaugus.
Saldējums un SMEG
08-07-2016Maigs, neatkārtojams un tieši laikā – tās ir lietas, kas vieno šarmanto Smeg mazās sadzīves tehniku kolekciju un uz mēles kūstošu saldējumu. Mikseri, kas pieejami maigos pasteltoņos, kā arī melni vai izaicinoši sarkani, ar maināmiem uzgaļiem palīdzēs pagatavot pastu vai ravioli, samalt gaļu un, protams, pagatavot lieliskus desertus un ne tikai. Mēs dalīsimies ar biezpiena – aveņu saldējuma recepti, kas padarīs siltu vasaras dienu īpaši labu.
Sastāvdaļas:
500 ml saldā krējuma
5 olu dzeltenumi
paciņa pilnpiena biezpiena
cukurs pēc garšas
avenes (to daudzums atkarīgs no tā, cik izteiktu aveņu garšu vēlaties)
Pagatavošana:
– Pusi cukura saputo ar saldo krējumu – gaisīgā putukrējumā.
– Atlikušo cukuru saputo ar olas dzeltenumu, kamēr cukurs izkusis. Pievieno sablenderētu un caur smalko sietu izberztu biezpienu.
– Sablenderē un caur sietu izberz arī avenes (vai jebkuras citas ogas pēc vēlēšanās).
– Olu un biezpiena masā iecilā putukrējumu. Pēc tam viegli iemaisi avenes, lai iegūtu divkrāsu saldējumu. Ja vēlies, lai tas ir viendabīgā krāsā, tad avenes vari pievienot uzreiz olu un biezpiena masai pirms putukrējuma pievienošanas.
– Liec saldētavā un ik pa 25 – 30 minūtēm apmaisi, lai saldējumā neveidojas ledus kristāli. Kad saldējums ir stingrs (atkarībā no saldētavas – pēc vidēji 3 stundām), tad liec trauciņā un baudi kopā ar atlikušajām ogām, vafeļu kraukšķi un lielisku kompāniju.
Ūdens no krāna
05-07-2016Un 2016. gada labākais restorāns ir…
01-07-2016FALMEC nosūcēji kā individuāli mākslas darbi
28-06-2016https://www.youtube.com/watch?v=SskU3qHdfh0
LIEBHERR viedie ledusskapji
21-06-2016Electrolux virsma apaļajām pannām
17-06-2016SMEG retro sērija
14-06-2016ELECTROLUX – cepam bez pannas
10-06-2016FALMEC gaismas dizaina līnija
7-06-2016Smūtijs karstai dienai
3-06-2016Par bērniem domājot
31-05-2016BOSCH precīzā gāzes liesma
27-05-2016Kad maz vietas
24-05-2016ELECTROLUX – ātrā saldēšanas funkcija
20-05-2016LIEBHERR – aicina klientus balsot par ledusskapju dizainu
17-05-2016FALMEC nosūcēji – no jonizēta gaisa līdz nosūkšanai uz leju
13-05-2016BORA tvaika nosūkšanas pionieri
10-05-2016ELECTROLUX CombiSteam Delux cepeškrāsns
6-05-2016Gandrīz vai puse Eiropas restorānu, kuriem piešķirta viena vai pat vairākas Michelin zvaigznes, savās virtuvēs izmanto Electrolux tehniku. Tomēr ražotājs vienmēr ir tiecies uz to, lai arī cilvēki, kas savas ēst gatavošanas prasmes nav gadiem ilgi spodrinājuši restorāna aizkulisēs, mājās varētu pagatavot tikpat augstas klases maltīti. Piemēram, citronos un timiānā gatavotu vistu ar violetajiem kartupeļiem un šerija mērci. Electrolux CombiSteam Deluxe cepeškrāsnī iespējams pagatavot vienlaikus īpaši sulīgu gaļu ar brīnišķīgu, kraukšķīgu ādiņu, jo tās arsenālā ir gudri izveidotas programmas, kas izmanto precīzi sabalansētu tvaika daudzumu un karstā gaisa plūsmu, lai rezultāts būtu patiešām izcils.
SASTĀVDAĻAS
2 citroni
1 vista, apmēram 1.5 kg
1 buntīte timiāna
6 ķiploka daiviņas
2 daivās sagriezti sīpoli
jaunie kartupeļi un violetie kartupeļi
artišoks un fenhelis (pēc vēlēšanās)
sviests vai eļļa
sāls
pipari
Mērcei:
50 ml sausa šerija vai baltvīna
150 ml vistas buljona
1tējkarote kukurūzas miltu (nav obligāti)
PAGATAVOŠANA
1. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Vienu citronu sagrieziet šķēlēs un kopā ar vairākiem timiāna zariņiem izkārtojiet cepešpannā, virsū lieciet vistu.
2. Ar izkausētu sviestu vai eļļu ieziediet vistas krūtiņu, pārkaisiet ar sāli un pipariem. No otra citrona izspiediet sulu, pievienojiet smalki sakapātu timiānu un pārlejiet vistu. Apkārt vistai izkārtojiet ķiploka daiviņas, kādu varat arī iebāzt vistai vēderā.
3. Pannā ielejiet ūdeni apmēram 3 cm dziļumā un lieciet vistu cepeškrāsnī. Cepiet vidēji 90 minūtes, līdz gaļas sula ir dzidra, kad ar irbulīti vai dakšu iebakstiet biezākajā vietā.
4. Kad gaļa ir cepusies 45 minūtes, pievienojiet pannā jaunos un violetos kartupeļus, sagrieztos sīpolus un citus dārzeņus pēc vēlēšanās – šajā garšu kombinācijā labi iederēsies arī fenhelis un artišoks.
5. Kad vista un dārzeņi ir gatavi, izņemiet tos no pannas un apklājiet ar foliju – tā gaļa “atpūtīsies”, bet paliks silta, kamēr gatavosiet mērci.
6. Pārlejiet cepešpannā palikušās gaļas sulas pannā vai katliņā, pievienojiet šeriju vai baltvīnu un vistas buljonu. Kādu brīdiņu vāriet, lai mērce reducējas apmēram par vienu trešdaļu. Ja vēlaties, iebieziniet ar kukurūzas miltiem. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas, nokāsiet.
7. Sadaliet vistu gabalos, apkārt izkārtojiet ceptos dārzeņus un pasniedziet, pārlejot ar mērci.
ELECTROLUX jaunumi Milānas izstādē.
3-05-2016Par Electrolux kompetenci profesionālajā virtuves tehnikā nav jāšaubās: aptuveni puse no Michelin zvaigžņoto restorānu pasaulē ir aprīkoti tieši ar šī ražotāja tehniku. Taču arvien biežāk profesionālos risinājumus Electrolux pielieto arī sadzīves tehnikā, kas pieejama ikvienam. Tāda ir Blast Chiller iekārta, kas acumirklī sasaldē svaigus un tikko gatavotus produktus, saglabājot to struktūru un garšu, vai, piemēram, ledusskapis ar zonu svaigas gaļas nogatavināšanai. Tāpat ievērības cienīga ir iebūvējama atvilktne, kas der produktu ievakumēšanai, glabāšanai vai gatavošanai Sous-Vide veidā. Ar jaunām funkcijām un iespējām aprīkoti arī tvaika nosūcēji, gāzes plītis, dažādu izmēru pabūvējami vīna skapji un cita virtuves tehnika, ko Electrolux lepni prezentēja Milānas izstādē.
Dolce&Gabbana un SMEG
29-04-2016Smeg kārtējo reizi pierādījis, ka spēj savienot izcilu sadzīves tehnikas funkcionalitāti ar dizainu, kas līdzinās mākslas darbam. Šoreiz vārda tiešajā nozīmē, jo kopā ar itāļu modes grandu Dolce&Gabbana tapusi 100 unikālu ledusskapju sērija, kas priecēja acis arī Milānas izstādē. Dizains tapis, iedvesmojoties no tradicionālās sicīliešu mākslas – klasiskie ziedu motīvi, koši dzeltenie citroni, poētiskais marionešu teātris, ikoniskie zirgi un to vilkie rati, kā arī Domenico Dolce un Stefano Gabbana svarīgie estētikas aspekti. Ja jūsu virtuvē nonāks viens no šiem ekskluzīvajiem ledusskapjiem, tad varat būt droši – tāds tas būs jums vienīgajiem. Tiesa, šis nav lēts prieks – tā ir augstā māksla 30000 eiro vērtībā.
Mazgā veļu no … biroja
22-04-2016Jau esam stāstījuši par viedo tehnoloģiju efektivitāti, kad runa ir par sadzīves tehniku. Šoreiz par mobilitāti – te platu soli spēris Whirlpool, ieviešot konceptu 6th Sense Technology Live, kuru ražotājs atrādīja arī Eurocucina izstādē. Proti, atrodoties jebkurā vietā un laikā ārpus mājas, tu tālrunī vari kontrolēt sadzīves tehnikas darbības. Tas nozīmē, ka veļasmašīnu ieslēgt un kontrolēt tu varēsi no sapulces. Ledusskapis brīdinās īsziņā vai e-pastā, ja tā durvis palikušas vaļā ilgāk par 5 minūtēm, un dos iespēju kontrolēt un mainīt temperatūru. Savukārt, trauku mazgājamā mašīna savlaicīgi atgādinās, ka drīz pienāks laiks papildināt mazgājamo līdzekli. Kā arī ziņos par brīdi, kad energoefektivitāte ir visaugstākā, tādējādi, mazgājot traukus, varēsi krietni ietaupīt resursus.
Tērauds, koks un akmens. Asimetrija
19-04-2016Eurocucina izstādē vērtējām ne tikai virtuves tehnikas jaunumus (par kuriem stāstīsim vēl!), bet arī kopējās interjera tendences. Jāsaka, ka arvien populāri ir tādi materiāli kā tērauds, koks un akmens, kā arī atturīgi monohroma krāsu palete, ko reizēm atsvaidzina kāds dzīvās floras elements (te, protams, sava loma arī interesei par bioloģisko pārtiku!). Līdzās askētiskam, taisnstūra minimālismam parādās arī aizraušanās ar asimetriskām formām un dabas iedvesmotiem izliekumiem un faktūrām. Lietotāja pieredzi turpina bagātināt dažādas tehnoloģiski izsmalcinātas inovācijas. Vienlaikus jūtama liela cieņa pret senām amatniecības tradīcijām un rūpīgu roku darbu, kas uzsver dizaina individuālo un neatkārtojamo raksturu.
https://www.salonemilano.it/en/
Jaunās vēsmas no izstādes Milānā
15-04-2016Sveiciens no dizaina mekas Milānas! Elemenu komanda ir rūpīgi “izķemmējusi” starptautiskās izstādes Salone de Mobile plašo EuroCucina ekspozīciju, lai atgrieztos ar jaunām vēsmām sadzīves tehnikas jomā. Šeit sastopams it viss – gan Smeg ledusskapji, kas kopīgā dziesmā vienojušies ar modes namu Dolce & Gabana, gan Portofino pilsētas māju fasāžu iedvesmotas plītis.
https://www.salonemilano.it/en/
Salone del Mobile izstāde Milānā
12-04-2016Šonedēļ visi ceļi ved uz Milānu, kur notiek starptautiskā izstāde Salone del Mobile. Arī Elementu komanda ir ieradusies šajā dizaina un tehnoloģiju jaunrades mekā, lai ietilpīgajā EuroCucina ekspozīcijā tvertu jaunākās virtuves tendences un novērtētu attīstības virzienus. Iespaidu un atziņu rezumējums sekos…!
https://www.salonemilano.it/en/
SIEMENS viedā veļas mazgāšana
8-04-2016Viedo tehnoloģiju loma pasaulē arvien pieaug. Ikdienā tās ļauj mums būt ne tikai maksimāli mobiliem, bet arī iegūt maksimālu efektu, izmantojot pēc iespējas mazāk resursu. Tāpēc Siemens piedāvā inovatīvu, sensoru regulētu tehnoloģiju veļas kopšanai – iSensoric. Tā ir pašregulējoša sistēma, kas sastāv no daudziem sensoriem un izcili viedas programmatūras. Kopā tie automātiski nosaka, aprēķina, vada un kontrolē katru mazgāšanas procesa soli, un katru mazgāšanas reizi izvērtē individuāli. Piemēram iDos dozē ūdens un mazgājamā līdzekļa daudzumu, analizējot veļas daudzumu un tipu. Tāpat ir iespējams izvēlēties kādu no 16 izplatītākajiem traipu veidiem, piemēram, zāle vai sarkanvīns – un veļas mašīna tos iztīrīs atbilstoši traipa molekulārajai struktūrai. Tāpat iSensoric piedāvā atbilstošu un saudzīgu āra apģērbu mazgāšanu un citas viedas funkcijas.
FABER Mirror spogulis
5-04-2016Mirror tvaika nosūcēja izliektā, plastiskā forma jau pati par sevi ir Faber stila paraugs, bet neatvairāmu un pat maģisku to dara spoguļvirsma, kas pieejama baltā vai melnā variācijā. Darba režīmā tvaika nosūcējs atveras kā durvis uz Aizspoguliju, lai bez lieka trokšņa veiktu savu uzdevumu. Pēc izslēgšanas Mirror paneļi atkal sakļaujas, atgūstot formas vienotību un noslēpumu, ko glabā tā gludais spogulis.
SIEMENS viedās tehnoloģijas
8-04-2016Viedo tehnoloģiju loma pasaulē arvien pieaug. Ikdienā tās ļauj mums būt ne tikai maksimāli mobiliem, bet arī iegūt maksimālu efektu, izmantojot pēc iespējas mazāk resursu. Tāpēc Siemens piedāvā inovatīvu, sensoru regulētu tehnoloģiju veļas kopšanai – iSensoric. Tā ir pašregulējoša sistēma, kas sastāv no daudziem sensoriem un izcili viedas programmatūras. Kopā tie automātiski nosaka, aprēķina, vada un kontrolē katru mazgāšanas procesa soli, un katru mazgāšanas reizi izvērtē individuāli. Piemēram iDos dozē ūdens un mazgājamā līdzekļa daudzumu, analizējot veļas daudzumu un tipu. Tāpat ir iespējams izvēlēties kādu no 16 izplatītākajiem traipu veidiem, piemēram, zāle vai sarkanvīns – un veļas mašīna tos iztīrīs atbilstoši traipa molekulārajai struktūrai. Tāpat iSensoric piedāvā atbilstošu un saudzīgu āra apģērbu mazgāšanu un citas viedas funkcijas.
ELECTROLUX konceptierīce
1-04-2016ELECTROLUX konceptierīce
1-04-2016Balts vai melns?
29-03-2016Priecīgas Lieldienas!
24-03-2016Mūsu salona košais soortiments šodien pieejams līdz pat 18.00, bet Lieldienu brīvdienās no 25. – 28. martam atpūšamies, lai pēc tam ar jauniem spēkiem turpinātu jums piedāvātu pašu labāko.
FALMEC klasika
22-03-2016Indukcijas virsmas Wok pannām
18-03-2016Dievs izgudroja WOK ēdienus droši vien tāpec, lai mēs tos varētu pagatavot ātri, ērti un veselīgi, kas mūsdienu aizņemtajam cilvēkam ir teju svētā trīsvienība. Savukārt, AEG un Bora ir padomājuši par indukcijas virsmām, kas paredzētas tieši WOK pannām – lai gatavošana būtu maksimāli ērta un, precīzāk sakot – pareiza. Runājot par gatavošanu – šeit jāapbruņojas ar labu pannu un kvalitatīvām sastāvdaļām. Par pārējo parūpēsies plīts. Piemēram, par pīles WOK ar sparģeļiem un sniega zirnīšiem.
Sastāvdaļas:
• 4 pīles filejas
• 2 tējkarotes piecu garšvielu maisījuma (ja nav pieejams jau gatavs, tad tas sastāv vienādās proporcijās no malta vai saberzta kanēļa, krustnagliņām, fenheļa sēklām, zvaigžņu anīsa un koriandra)
• sāls pēc garšas
• melnie pipari pēc garšas
• 2 ēdamkarotes saulespuķu vai zemesriekstu eļļas
• 2 lielas saujas sparģeļu
• 2 lielas saujas sniega zirnīšu
• 4 sakapātas ķiploka daiviņas
• 1 – 3 sakapāti čili pipari (pēc gaumes)
• 2 īkšķa lieluma sarīvēti ingvera gabaliņi
• sarīvēta apelsīna miziņa
• 1 ēdamkarote medus
• 3 ēdamkarotes sojas mērces
• 1 sauja piparmētru lapiņu
Pagatavošana:
• Sagrieziet pīles filejas ādu un ieberzējiet no abām pusēm ar piecu garšvielu maisījumu, pipariem un sāli.
• Ielieciet fileju ar ādu uz leju aukstā WOK pannā un karsējiet vidēji lielā temperatūrā līdz āda ir zeltaina un kraukšķīga (tas varētu prasīt aptuveni 12 minūtes). Tad fileju apgrieziet un gatavojiet vēl 5 minūtes. Šādi iegūsiet vidēji ceptu pīles fileju. Nolieciet malā “atpūsties”.
• Izslaukiet pannu. Un uzkarsējiet to maksimāli karstu. Pievienojiet eļļu. Lieciet pannā sparģeļus un sniega zirnīšus, apmaisiet un pievienojiet ķiploku, čili un ingveru. Turpiniet apmaisīt pāris minūtes līdz sparģeļi ir vidēji mīksti, bet vēl aizvien kraukšķīgi. Nolieciet dārzeņus malā.
• Sagrieziet pīles fileju gabaliņos un lieciet atpakaļ pannā, apcepot pāris minūtes. Pievienojiet dārzeņus, apelsīna miziņu, medu, sojas mērci un daļu no piparmētru lapiņām, apcepiet minūti, viegli apmaisiet un ēdiens ir gatavs.
• Pasniedziet ar rīsiem vai nūdelēm. Vai arī ēdiet kā atsevišķu ēdienu.
Izstāde Māja I
15-03-2016BOSCH mikrovilņu cepeškrāsnis
4-03-2016♦ Kaltējiet zaļumus, garšaugus vai citrusaugļu miziņas. Izklājiet tos vienā kārtā un uz lielas jaudas karsējiet 30 sekundes. Tad apgrieziet un atkārtojiet procesu, kamēr zaļumi ir izkaltuši (parasti prasa apmēram 5 reizes pa 30 sekundēm). Izmantojiet ēdiena gatavošanā vai, piemēram, izgatavojot garšvielu sāli.
♦ Sacukurojies medus? Noņemiet burciņai vāku, karsējiet mikroviļņu krāsnī zemā jaudā apmēram 2 minūtes, un medus atkal kļūs vijīgs.
♦ Garšvielas ar laiku mēdz zaudēt savu aromātu. Ievietojiet tās bļodiņā un mikroviļņu krāsnī karsējiet uz lielas jaudas 15 sekundes – pēc tām garšvielas būs atguvušas savu aromātu.
♦ 10 – 20 sekundes uz lielas jaudas karsējot citronus un laimus, tie kļūs krietni sulīgāki.
♦ Ja esat iecienījuši kafijas dzērienus ar piena putu cepurīti – to iespējams pagatavot arī bez kafijas automāta. Ielejiet pienu burciņā līdz pusei, sakratiet, kamēr piens mazliet saputojas. Noņemiet vāciņu, karsējiet uz lielas jaudas 30 sekundes – piena putas būs pacēlušās līdz burciņas augšai – tagad atliek tikai uzlikt tās uz iemīļotā dzēriena.
Liebherr ledusskapjos tagad arī “pagraba” klimats
1-02-3016Ogas saldē vasarā, bet saldētavu izvēlies pavasarī
26-02-2016Pirmo putnu čivināšana iezvana pavasara tuvošanos, kas nozīmē, ka arī vasara nav aiz kalniem. Un, kas gan ir vasara bez ogām, zaļumiem, sēnēm un citām svaigām dabas veltēm. Lai vasaras sajūtu saglabātu arī ziemā, vērts laikus padomāt par to saglabāšanu ziemai. Liebherr saldētavas, kas nāk gan komplektā ar ledusskapi un vīna dzesētāju, gan atsevišķi, parūpēsies par to, lai svaigi produkti tiktu sasaldēti maksimāli ātri, pēc tam tos uzglabājot optimālajā temperatūrā. Savukārt, NoFrost tehnoloģija atvieglos ikdienas dzīvi, jo saldētavu nekad nevajadzēs atkausēt. Bet arī pareizai produktu apstrādei pirms saldēšanas ir būtiska nozīme.
♦ Dārzeņus vēlams noblanšēt. Tas attīra dārzeņu virsmu no mikroorganismiem un palēnina enzīmu darbību, kas maina krāsu, garšu un uzturvērtību, kā arī palīdz saglabāt vitamīnus.
♦ Garšaugi nav jāblanšē, bet tiem jābūt pilnībā sausiem pirms saldēšanas. Ērtības labad tos ir vērts sakapāt.
♦ Ogas jānomazgā aukstā ūdenī un jānosusina, ja svarīgi ir saglabāt ogu formu, sākumā sasaldējiet tās vienā kārtā, pēc tam pārberiet kopējos trauciņos.
♦ Sēnes pirms saldēšanas ir jāapplaucē vai jāsavāra/jāsacep savā sulā vai taukvielās.
♦ Pirms baudīt sasaldētos labumus, tie jāatkausē lēni – vislabāk ledusskapī.
Ražotāji Wok ēdienu cienītājiem
23-02-2016Wok ēdienu eksotiskā garša ir novērtēta gan Eiropā, gan Latvijā, turklāt Āzijas virtuvi iespējams baudīt arī savās mājās. Pastāv vairāki varianti, kā to darīt. Var izmantot indukcijas virsmas, kas domātas tieši wok pannām – šādus risinājumus piedāvā AEG un Bora. Alternatīva ir iebūvējami gāzes moduļi vai gāzes plīts ar īpaši jaudīgu, wok paredzētu degli, ko nodrošina tādi ražotāji kā Gaggenau un Smeg. Visbeidzot pieejams arī vienkāršāks variants – Infinite Wok komplekts no Electrolux – tas derēs jebkurai indukcijas virsmai, ir pārvietojams un laikā, kad netiek lietots, neaizņem lieku vietu. Atliek vien izvēlēties sev ērtāko risinājumu.
Kafijas gurmāniem
19-02-2016Saka, ka laimi nevar nopirkt, bet nopirkt var kafiju, un tas reizēm mēdz būt viens un tas pats. Siemens espresso automāti rūpējas par to, lai iemīļotākais kafijas dzēriens krūzītē nonāktu perfektā temperatūrā un visā aromāta pilnībā. Tomēr īpašās garšas nianses slēpjas kafijas pupiņās. Populārākā šķirne neapšaubāmi ir Kolumbijā audzētā Arabica – ar bagātīgu buķeti un piemērota jebkurai grauzdēšanas metodei. Tomēr arī citas valstis ieliek kāju durvīs, kad runa ir par kafijas eksportu. Piemēram, Kostarikas kafija ir ievērojama ar savu smalko, bagātīgo garšu un aso skābuma līmeni. Indijas kafijai ir maiga garša un izsmalcināts aromāts – īpaši populāra tā ir Francijā un Skandināvijā. Etiopijas kafijai ir stipra garša – tiek pat minēts, ka tā atgādina vīnu. Jamaikas kafijai ir maigi sabalansēta garša un skābums, un tā ir viena no dārgākajām kafijām pasaulē. Bet, lai arī kuru kafiju jūs izvēlētos – galvenais ir to baudīt nesteidzīgi, izgaršojot katru niansi.
SMEG stilu novērtē Vogue
17-02-2016Žurnāls Vogue apkopojis deviņus Smeg ledusskapju modeļus un interjerus, kas izraisa apbrīnu un skaudību. Pievienojamies Vogue vērtējumam!
Vairāk var uzzināt: http://www.vogue.com/…/smeg-refrigerators-kitchens-colorfu…/
Sous vide – restorāna līmeņa ēdiens pat gatavojot olas
13-02-2016AEG un Electrolux ir gādājuši par to, lai mājās būtu iespējams pagatavot restorāna klases ēdienu. Cepeškrāsnis ar sous vide funkciju nodrošina produkta gatavošanu vakuma iepakojumā zemā temperatūrā, kas ļauj izbaudīt niansētu aromātu un garšu. Lai gan pirmā asociācija gatavošanai sous vide mēdz būt gaļa, tajā var pagatavot visdažādākos produktus. Labs piemērs ir ola – gatavojot to zemākā temperatūrā ilgāku laiku, iespējams iegūt krēmīgu, maigas konsistences un tekstūras maltīti, ko var kombinēt ar citiem produktiem – turklāt, ne tikai brokastīs. Piedāvājam 3 gardas receptes, kā pacelt mums tik ierastu produktu nebijušos garšas augstumos.
64 grādos gatavotas zoss olas ar zaļo zirnīšu biezeni, šķiņķi un burkānu fritiem.
♦ 4 zoss olas
♦ 500 g kūpināta vai vārīta šķiņķa
♦ 400 g saldēti zaļie zirnīši
♦ salds krējums
♦ sāls, pipari
♦ smalkās strēmelītēs sarīvēts burkāns
♦ eļļa fritēšanai
♦ Ievietojiet olas sous vide, kas sakarsēts līdz 64 grādiem. Gatavojiet apmēram 60 minūtes (ja vēlaties, lai olas dzeltenums ir šķidrs un krēmīgs).
♦ Tikmēr katliņā uzvāriet ūdeni, pievienojiet zaļos zirnīšus, vāriet, līdz tie ir mīksti. Nokāsiet zirnīšus, pievienojiet saldo krējumu un uzvāriet. Pēc tam sablendējiet, pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.
♦ Katliņā uzkarsējiet eļļu – vislabāk šeit derēs augu eļļa. Lieciet iekšā burkānus un fritējiet, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Novietojiet uz salvetes, lai tā sasūc lieko eļļu.
♦ Uz šķīvja kārtojiet siltu zirnīšu biezeni, šķiņķi, olu, kas viegli atdalīsies no čaumalas. Pārberiet ar burkānu fritiem, sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas.
64 grādos gatavotas vistu olas ar sparģeļiem, olīvu “zemi” un pikanto sieru
Sastāvdaļas:
♦ 4 vistu olas
♦ 12 sparģeļi
♦ olīveļļa vai sviests
♦ sāls un pipari
♦ grauzdētas vai kaltētas melnās olīvas
♦ pikants mīkstais siers pēc gaumes
♦ zaļumi un dīgsti dekorēšanai
Pagatavošana:
♦ Ievietojiet olas sous vide, kas sakarsēts līdz 64 grādiem. Gatavojiet apmēram 50 – 60 minūtes (ja vēlaties, lai olas dzeltenums ir šķidrs un krēmīgs).
♦ Olīvu “zemei” – ja jums nav pieejamas jau izkaltētas melnās olīvas, sagrieziet tās smalkos gabaliņos un cepeškrāsnī apgrauzdējiet līdz tās ir viegli kraukšķīgas.
♦ Uzvāriet ūdeni un 1 minūti tajā blanšējiet sparģeļus. Pēc tam viegli apcepiet uz pannas izkausētā olīveļļā vai sviestā. Pārkaisiet ar sāli un pipariem pēc garšas.
♦ Pasniedzot uz šķīvja izkārtojiet sparģeļus, olu, pārkaisiet ar sieru, blakus izkārtojot olīvu “zemi”. Dekorējiet ar dīgstiem un zaļumiem.
75 grādos gatavotas vistu olas ar tīģergarnelēm un holandiešu mērci.
Sastāvdaļas:
♦ 4 vistu olas
♦ 4 gabaliņi baltmaizes vai graudu maizes
♦ 400 g svaigas, notīrītas, nevārītas tīģergarneles
♦ Holandiešu mērce
♦ dilles pasniegšanai
♦ sviests
♦ sāls, pipari
Pagatavošana:
♦ Uzkarsējiet sous vide līdz 75 grādiem, lieciet tajā olas un gatavojiet 13 minūtes.
♦ Cepeškrāsnī apgrauzdējiet maizītes.
♦ Sviestā apcepiet tīģergarneles, līdz tās kļūst sārtas. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
♦ Uz šķīvja izkārtojiet siltas, ar sviestu apziestas maizītes, virsū lieciet tīģergarneles, olu, pārlejiet ar holandiešu mērci un pārkaisiet ar svaigi kapātām dillēm.
ORAS – drošība ūdens padevē
9-02-2016Salona jaunums februārī – viedais Oras tālvadības ventilis. Tas tiek atvērts, nospiežot spiedpogu, kas darbojas tālvadības režīmā, un automātiski aizveras pēc trim stundām, tādējādi noslēdzot ūdens padevi un samazinot iespējamos ūdens bojājumu riskus. Oras ventilis derēs jebkurai trauku un veļas mazgājamai mašīnai. Drošs, ērts un vienkāršs risinājums!
Izciliem vīniem izcila uzglabāšana
5-02-2016Kā teica Bendžamins Franklins – vīns ir pierādījums tam, ka Dievs mūs mīl un priecājas mūs redzēt laimīgus. To pierāda arī lokāli un starptautiski vīna konkursi, kuros katru gadu kronē izcilākos no izcilākajiem. Vienā no pasaules lielākajiem vīna konkursiem IWC (International Wine Challenge) kategorijā “Čempionu čempions” 2015. gadā laurus plūca šampanietis – Piper – Heidsieck Rare Magnum 1998. Izciliem vīniem būtiska ir uzglabāšana un pasniegšana, par ko lieliski rūpējas Liebherr vīna skapji. Tiem ir vairākas regulējamas temperatūras zonas, kas ļauj vīnu un šampanieti uzglabāt tiem atbilstošā temperatūrā, lai varētu izbaudīt katru aromāta un garšas niansi.
Virtuves dizaina tendences 2016
2-02-2016Ja nav pacietības gaidīt līdz aprīlim, kad Milānas Starptautiskajā mēbeļu izstādē tiks noskaidroti jauni virzieni virtuves dizainā, var ieklausīties dažādu dizaineru prognozēs. Tā, piemēram, mājas interjera portāls Houzz kā būtiskas 2016. gada stila iezīmes min siltus metālus, “vintage” estētiku, porcelāna virsmas, neitrālus un niansētus toņus un dabīgus materiālus. Kā krāsu karaliene tiek kronēta piparmētra, kas pieejama, piemēram, Smeg sadzīves tehnikā. Arī citas šī gada aktualitātes pārstāvētas salona zīmolu sortimentā!
ELECTROLUX trauku mašīna – izcilniece
29-01-2016Pagājušajā gadā ieguvusi balvu prestižajā iF dizaina konkursā, Electrolux RealLife trauku mašīna pierāda, ka cik filigrāns dizains, tikpat filigrāna arī attieksme pret vissmalkākajiem traukiem. Būdama par 25% ietilpīgāka nekā standarta trauku mazgājamās mašīnas, ar īpašajiem gumijas stabilizatoriem un Glass Care 45 programmu tā parūpēsies, ka pat visīpašākās glāzes tiks ne tikai nevainojami nomazgātas, bet arī pasargātas no siltumtrieciena. Tomēr pat rūdītākajiem trauku mazgātājiem noder papildus padomi labākam efektam:
♦ Pirms trauku ievietošanas mazgājamā mašīnā, noņemiet no tiem lielas ēdiena paliekas, kaulus, sēklas, zobu bakstāmos kociņus un citus cietus netīrumus.
♦ Lielākos un netīrākos traukus lieciet apakšējā plauktā. Augšējā plauktā ievietojiet krūzes, glāzes un mazāk netīrus traukus.
♦ Izvairieties no pārāk blīvas galda piederumu salikšanas, kā rezultātā ūdens varētu tos līdz galam nenoskalot.
♦ Traukus novietojiet ar netīrāko pusi pret ūdens smidzinātāju.
PYROLUX funkcija un aizmirsti par cepeškrāsns tīrīšanu
26-01-2016Ir tik patīkami, ka varam ieguldīt laiku un pūles, pagatavojot īpašu un aromātisku maltīti, neuztraucoties par cepeškrāsns tīrīšanu vēlāk. Smeg piedāvā cepeškrāsnis ar pašattīrīšanās funkciju, kas nozīmē, ka 500 grādu temperatūrā krāsns pati atbrīvosies no visiem netīrumiem, savukārt, īpašais pārklājums garantē to, ka no ārpuses tā būs vien 55 grādus silta. Un, kamēr jūs baudīsiet vakariņas, krāsns savu būs jau paveikusi. Mēs iesakām cepeškrāsnī pagatavotu teļa gaļu ar baravikām un kartupeļiem.
Sastāvdaļas:
♦ 1 kg teļa mīkstuma
♦ 3 vidēji lielas baravikas
♦ 3 vidēji lieli kartupeļi
♦ 30 g rīvēta Grana Padano cietā siera
♦ 1 ķiploka daiviņa
♦ pētersīļi, sakapāti
♦ baltvīns
♦ olīveļļa
♦ sāls un pipari
Pagatavošana:
♦ Notīriet, nomazgājiet baravikas un sagrieziet tās šķēlēs.
♦ Notīriet un sagrieziet gabaliņos kartupeļus, tvaicējiet tos 5 minūtes.
♦ Tikmēr uzkarsējiet eļļu un apbrūniniet tajā sakapātu ķiploku un sēnes, pēc pāris minūtēm pievienojiet tvaicētos kartupeļus, pēc garšas papildiniet ar sāli un pipariem.
♦ Teļa mīkstumu maigi izklapējiet ar gaļas āmuriņu, lai izveidotu gana platu gabalu – tas būs ruletes pamats. Kad gaļa ir izklapēta, apkaisiet to ar sāli un pipariem, virsū lieciet baraviku un kartupeļu maisījumu, pārkaisiet ar sieru.
♦ Sarullējiet gaļu un apsieniet ar virtuves diegu vai auklu, lai tā labāk turētos kopā. Uz karstas pannas olīveļļā apcepiet gabalu no visām pusēm (tad gaļas sulas palieks iekšpusē un rulete būs sulīgāka).
♦ Lieciet cepeškrāsnī, pārkaisiet ar sāli un pipariem, pārlejiet ar baltvīnu un cepiet 180 grādu temperatūrā 80 – 90 minūtes. Pēc 45 minūtēm gabalu apgrieziet un pārlejiet ar šķidrumu, kas atrodas pannā. Pēc tam apklājiet virspusi ar foliju.
♦ Kad rulete ir gatava, ļaujiet tai zem folijas 10 minūtes “atpūsties”. Pārkaisiet ar svaigi kapātiem pētersīļiem, grieziet ruleti šķēlēs un pasniedziet ar sviestā viegli apceptiem spinātiem.
AEG tvaikā un zemā temperatūrā pagatavo restorāna klases ēdienu
22-01-2016AEG ir radījis cepeškrāsni, kas vārda tiešajā nozīmē ļauj pagatavot restorāna klases ēdienu. ProCombi Plus piemīt daudz priekšrocību, bet īpaši jāizceļ divas tā lielākās vērtības. Pirmā no tām ir iespēja gatavot ar tvaiku, kas, pateicoties mitruma sensoram, nodrošina nepieciešamo tvaika daudzumu ēdienam un izceļ produkta labākās īpašības. Absolūts trumpis, savukārt, ir Sous Vide funkcija. Tā ir profesionāla kulinārijas tehnika, kurā produkts, atrodoties vakuuma iepakojumā, tiek gatavots zemā temperatūrā. Šī metode ļauj saglabāt visas garšu nianses un aromātu, turklāt ļauj iegūt perfektas tekstūras un gatavības ēdienu.
Gaļu pēc gatavošanas Sous Vide vēlams apgrilēt, lai iegūtu vēl bagātīgāku garšu.
SMEG un FRANKE saņem Good Design Awards 2015
19-01-2016Pirms pāris nedēļām tika piešķirta viena no prestižākajām un pasaulē senākajām dizaina balvām – Good Design Awards 2015, ko šoreiz saņēma arī divi salonā pārstāvēti zīmoli. Par izcilu un inovatīvu dizainu pie godalgas tika Franke ūdens maisītājs, bet SMEG šoreiz var lepoties ar veseliem pieciem apbalvotiem produktiem: Linea cepeškrāsni, diviem Victoria cepeškrāsns modeļiem, kā arī tējkannu un blenderi no mazās sadzīves tehnikas kolekcijas.
SMEG kārdina ar toster….maizītēm
15-01-2016Smeg savai kolekcijai pievienojis arī tikpat stilīgu mazās sadzīves tehnikas līniju. Jaunums, par ko īpaši priecāsies ģimenes ar bērniem – tosteri, kuros iespējams pagatavot uzreiz 4 maizītes – mierpilnai un laiskai brokastošanai. Pieejami modeļi ne tikai klasiskajās krāsās, bet arī maigos pasteļtoņos – gaiši zils, zaļš un priecīgi rozā.
Turklāt, īpašu katru brokastu reizi padarīs arī jaunas idejas maizīšu garnējumam – pamēģini garšu salikumu, kur mango draudzējas ar avokado un plūmju ievārījumu, kam virsū uzdrupināts pikants siers.
FALMEC baltais
12-01-2016Balts un vēl baltāks! Falmec tvaika nosūcēju White sērija piedāvā trīs formas ziņā dažādus, taču vienlīdz askētiski tīrus un vienkāršus risinājumus no nerūsējošā tērauda. Tie īpaši labi iederēties nelielās virtuvēs!
Bosch simfonija virtuvei
8-01-2016Vrum, bzzz, klik! Ikdienā vēlamies, lai tehnoloģijas mums kalpotu pēc iespējas klusāk un nemanāmāk, tomēr reizēm ir vērts ieklausīties, jo dzirdētais var radīt veselu simfoniju. Tieši to ir paveicis sadzīves tehnikas ražotājs Bosch, kas tehnoloģiju konferencē CES 2016 Lasvegasā pirms pāris dienām prezentējis SENSORCHESTRA – skaņas pārsteigumu, kas rodas, melodijā apvienojoties dažādām ierīcēm.
Ziemas dizains virtuvei
6-01-2016Ziema iedvesmo! Futūristiskā dizaina koncepcija Artica projekts virtuves mēbeļu dizainā apspēlē ledus kristālu motīvu. Turklāt to iespējams variēt pēc pasūtītāja vēlmēm, tādējādi panākot neatkārtojamu arktiskās elpas klātbūtni katrā virtuves plānojumā. Idejas autori – dizaina studija Estudiosat.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.